St Jansdal is één van de beste ziekenhuizen
volgens Elsevier!

Beste en meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis: tweede plek voor St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal: tweede plaats meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen 2015

Tijdens het event ‘Kent u de wensen van uw patiënt?’ werd bekend gemaakt dat Ziekenhuis St Jansdal op de tweede plaats staat als ‘‘Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 2015’. Op basis van de cijfers op ZorgkaartNederland waren tien ziekenhuizen genomineerd voor deze titel.

De prijzen werden overhandigd door Gerdi Verbeet, voorzitter Raad van Toezicht en Dianda Veldman, directeur-bestuurder bij Patiëntfederatie NPCF.

Het Deventer Ziekenhuis behaalde de eerste plaats, St Jansdal de tweede en derde werd het Sint Jans Gasthuis in Weert. De verschillen in de top drie zijn klein. De top drie onderscheidt zich vooral in de medewerkers en de informatievoorziening. De deskundigheid en het vriendelijke personeel maken dat patiënten hoge waarderingen geven. Ook waarderen patiënten de duidelijke uitleg heel erg. Het geeft ze vertrouwen in de arts en in de behandeling.

De prijs van St Jansdal werd in ontvangst genomen door Albert Arp, voorzitter van de raad van bestuur. Hij gaf aan heel blij te zijn met deze tweede plaats. “Het gaat hier om het oordeel van onze patiënten en dat maakt de prijs extra belangrijk. Het is fantastisch dat de patiënten op Zorgkaart aangeven dat vooral onze medewerkers het verschil maken. Zij zijn dan ook het goud van onze organisatie”.

 

Ziekenhuis St Jansdal al 5 jaar op rij beste Ziekenhuis!

Ziekenhuis St Jansdal al 5 jaar op rij beste Ziekenhuis!Optimale dienstverlening, veilige medische zorg: het jaarlijks onderzoek "De beste ziekenhuizen" van Elsevier zet alle resultaten van 2010 tot en met 2014 op rij. Zestien Nederlandse ziekenhuizen leverden de afgelopen vijf jaar een bovengemiddelde prestatie in Elseviers onderzoek: 'De beste ziekenhuizen'. Het Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk behaalde gemeten over de jaren 2010 tot en met 2014 de hoogste eindscore van alle ziekenhuizen.

Veilig, nauwgezet en up-to-date in de medische zorg, betrouwbaar en solide als organisatie, en optimaal als begeleider en voorlichter van de patiënt. Dat zijn de kwaliteitseisen die Elsevier stelt aan de Nederlandse ziekenhuizen. Met ondersteuning van bureau SiRM beoordeelde Elsevier 91 Nederlandse ziekenhuizen op 515 punten.

Voor het onderzoek zijn openbare, feitelijke gegevens gebruikt die de ziekenhuizen verplicht aanleveren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, aangevuld met zogeheten 'volumenormen' voor operaties. Dat zijn minimumnormen die wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten aanhouden voor het aantal operaties dat een ziekenhuis moet verrichten, zoals bij darmkanker of heupvervanging, willen de artsen en verpleegkundigen voldoende ervaring hebben wil de patiënt zich in veilige handen weten.

De raad van bestuur, medisch specialisten en medewerkers van Ziekenhuis St Jansdal zijn ontzettend blij met de uitkomsten van het onderzoek.

Copyright 2019 Ziekenhuis St Jansdal | Sitemap | Inloggen vacaturehouder
X Uw browser is oud. Het heeft bekende veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden weergeven van deze of andere websites.

Cookiebeleid St Jansdal

Deze website van ziekenhuis St Jansdal maakt gebruik van cookies. Meer weten?