St Jansdal is één van de beste ziekenhuizen
volgens Elsevier!

Jouw sollicitatieprocedure

Ben jij degene die wij zoeken? En bieden wij wat jij zoekt? Binnen ziekenhuis St Jansdal hebben wij een hele praktische sollicitatieprocedure om te kijken of er een match is. Openheid en eerlijkheid staan centraal in onze sollicitatieprocedures omdat dit kernwaardes van ons ziekenhuis zijn. Openheid betekent dat jij het recht hebt om te weten welke keuzes wij hebben gemaakt, en om welke redenen. En van onze kant betekent het dat wij graag helder hebben wat jouw achtergrond en competenties zijn. Als alle kaarten op tafel liggen, kunnen we samen beslissen of we een goede match hebben. En om alle kaarten op tafel te krijgen, volgen wij in onze sollicitatieprocedure de volgende stappen:

 

Stap 1: solliciteren

Op onze website kun je direct solliciteren op onze vacatures. Vul jouw persoonlijke gegevens in, upload je cv en motivatiebrief en als je wilt kun je een link naar je LinkedIn-profiel toevoegen. Zodra je gesolliciteerd hebt, ontvang je direct een bevestigingsmail. Het kan voorkomen dat wij je ten tijde van je sollicitatie een aantal voor ons belangrijke vragen voor zullen leggen. Afhankelijk van de antwoorden kun je je sollicitatie voortzetten.

 

Stap 2: beoordeling

Een medewerker van de afdeling Werving & Selectie kijkt of je voldoet aan de harde criteria van de vacature. Als dat het geval is, stuurt zij jouw gegevens door naar de manager en/of medewerker die een selectie maakt van de kandidaten die voor een gesprek worden uitgenodigd.

 

Stap 3: gesprekken

Omdat wij er zeker van willen zijn dat jij en ziekenhuis St Jansdal bij elkaar passen, hebben we een zorgvuldige procedure waarin wij elkaar via een aantal gesprekken goed kunnen leren kennen. Veelal  plannen wij een tweetal gesprekken van ongeveer 45 minuten achter elkaar. Dit is wel zo efficiënt voor jou als voor ons. Hierbij ontmoet je je toekomstige manager, je eventuele directe collega's en arts(en) waarmee je eventueel komt samen te werken. Ook kan het zijn dat één van de recuiters aansluit bij de gesprekken. In de gesprekken gaan wij dieper in op je CV, kennis & ervaring, motivatie, ambitie en de benodigde competenties. Voorafgaand aan de gesprekken kan je gevraagd worden een persoonlijkheidsvragenlijst of een capaciteitentest te maken. Dit geeft ons een helder beeld van je persoonlijke drijfveren en vermogens.

 

Stap 4: arbeidsvoorwaardengesprek en vergewisplicht
Als er een match is en jij, maar ook wij, zijn enthousiast, dan plannen wij een telefonisch arbeidsvoorwaardengesprek met de HRM adviseur. Bij alle aan te nemen kandidaten voeren wij de vergewisplicht uit. Dit houdt in dat wij jouw persoonlijke gegevens (zoals identiteit, referenties, diploma’s, BIG registratie en indien van toepassing Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)) natrekken.

 

Overig:

Naast de normale vacatures hebben wij ook regelmatig vacatures voor stages en vrijwilligerswerk. Ook hebben wij vacatures die alleen voor onze interne medewerkers van toepassing zijn. Deze procedures kunnen wellicht iets afwijken van bovengenoemde stappen.

Voor al onze sollicitatieprocedures hanteren we de NVP sollicitatiecode.

Copyright 2019 Ziekenhuis St Jansdal | Sitemap | Inloggen vacaturehouder
X Uw browser is oud. Het heeft bekende veiligheidsissues en kan niet alle mogelijkheden weergeven van deze of andere websites.

Cookiebeleid St Jansdal

Deze website van ziekenhuis St Jansdal maakt gebruik van cookies. Meer weten?